Trond Dahl Hansens blogg

Helse og omsorg må bli et næringspolitisk satsingsområde!

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Trond Dahl Hansen

Trond Dahl Hansen er tidligere administrerende direktør i Medtek Norge - Bransjeforeningen for helse- og velferdsteknologi som har ca. 130 medlemsbedrifter. Han er utdannet handelsøkonom og har yrkeserfaring fra SCA Hygiene Products AS i Norge og Japan, samt styreverv i LFH.

Få andre næringssektorer enn helse og omsorg har et større voksende marked nasjonalt og internasjonalt!

HelseOmsorg21-strategien slår fast at en av forutsetningene for å få en bærekraftig helseutvikling er at helse- og omsorg etableres som et næringspolitisk satsingsområde, og at store offentlige investeringer i helse og omsorg må til for å lykkes. Denne erklæringen mangler så langt fra regjeringen, og på vegne av LFH og alle leverandører så etterlyser jeg klarere tale. Så lenge den næringspolitiske dimensjonen ikke tydeliggjøres ovenfra bidrar det heller ikke til et bærekraftig norsk marked.

Helseforetakene synes ikke å ha noe mandat eller insentiver for å tilrettelegge nok for innovasjon og næringsutvikling. Det samme gjelder kommunemarkedet hvor utvikling og kommersialisering av velferdsteknologiske løsninger blir helt nødvendig fremover.

Det er behov for klare mandater til de regionale helseforetakene, de største kommunene og NAV om å bidra til utvikling av en bærekraftig helseindustri i Norge, i nært samarbeide med akademia samt private aktører og bransjeorganisasjoner i næringslivet!

Powered by Labrador CMS