Trond Dahl Hansens blogg

Kjøper offentlig sektor gårsdagens løsninger for å dekke morgendagens behov?

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Trond Dahl Hansen

Trond Dahl Hansen er tidligere administrerende direktør i Medtek Norge - Bransjeforeningen for helse- og velferdsteknologi som har ca. 130 medlemsbedrifter. Han er utdannet handelsøkonom og har yrkeserfaring fra SCA Hygiene Products AS i Norge og Japan, samt styreverv i LFH.

Det er mange som mener at offentlig sektor nettopp gjør det. Kommunene i Norge står overfor store utfordringer når det gjelder ansvaret for pleie- og omsorgssektoren. Antall mottakere i denne sektoren vil øke betydelig mot år 2040, både som en konsekvens av demografien og eldrebølgen, men også samhandlingsreformen. Flere pasienter og brukere med et mer sammensatt sykdomsbilde er realiteten for primærhelsetjenesten fra og med nå, og en allerede presset økonomi gjør det nødvendig for kommunene å se etter nye løsninger på institusjoner og i hjemmetjenesten for å løse dette.
Pleie- ogomsorgssektoren har ingen tid å miste. Løsningen må være å satse på nyeinnovative produkter og tjenester! Allerede i dag finnes mange avanserte produkter på markedet, som dessverre ikke anskaffes av kommunene. Her kan nevnes avansert sårbehandlingsutstyr, automatiserte medikamentdispensere, varslings- og omgivelseskontroll m.m. Anskaffelsesprosessen i de ulike kommunene må nå fange opp nyvinningene i markedet slik at disse kan komme brukere, pleiere og kommuneøkonomien til gode.
Innovative produkter bidrar til at det frigjøres flere «varme hender» og at belastningen for den enkelte helsearbeider reduseres. Det vil føre til en bedre hverdag både for brukere og pleiere, og samtidig føre til store kostnadsbesparelses for kommunene lenger fremover, noe som blir helt avgjørende for å møte eldrebølgen med et godt og forventet tjenestetilbud.
Dette er også utgangspunktet for at LFH, bransjeorganisasjonen for helse- og velferdsteknologi, har laget rapporten «LFH Tall & Fakta Kommune». Rapporten fra LFH belyser de fremtidige utfordringene eldrebølgen og samhandlingsreformen vil gi pleie- og omsorgssektoren. Vi presenterer samtidig ulike argumenter og cases som illustrerer hvordan innovative produkter og prosedyrer kan være en del av løsningen. Rapporten baserer seg på offentlige data og dokumenter, og er kvalitetssikret gjennom intervjuer med nøkkelpersoner innenfor pleie- og omsorgssektoren. Rapporten kan lastes ned på Det er mange som mener at offentlig sektor nettopp gjør det. Kommunene i Norge står overfor store utfordringer når det gjelder ansvaret for pleie- og omsorgssektoren. Antall mottakere i denne sektoren vil øke betydelig mot år 2040, både som en konsekvens av demografien og eldrebølgen, men også samhandlingsreformen. Flere pasienter og brukere med et mer sammensatt sykdomsbilde er realiteten for primærhelsetjenesten fra og med nå, og  n allerede presset økonomi gjør det nødvendig for kommunene å se etter nye løsninger på institusjoner og i hjemmetjenesten for å løse dette.
Pleie- og omsorgssektoren har ingen tid å miste. Løsningen må være å satse på nye innovative produkter og tjenester! Allerede i dag finnes mange avanserte produkter på markedet, som dessverre ikke anskaffes av kommunene. Her kan nevnes avansert sårbehandlingsutstyr, automatiserte medikamentdispensere, varslings- og omgivelseskontroll m.m. Anskaffelsesprosessen i de ulike kommunene må nå fange opp nyvinningene i markedet slik at disse kan komme brukere, pleiere og kommuneøkonomien til gode. Det er ingen tid å miste!
Innovative produkterbidrar til at det frigjøres flere «varme hender» og at belastningen for den enkelte helsearbeider reduseres. Det vil føre til en bedre hverdag både for brukere og pleiere, og samtidig føre til store kostnadsbesparelses for kommunene lenger fremover, noe som blir helt avgjørende for å møte eldrebølgen med et godt og forventet tjenestetilbud.
Dette er også utgangspunktet for at LFH, bransjeorganisasjonen for helse- og velferdsteknologi, har laget rapporten «LFH Tall & Fakta Kommune». Rapporten fra LFH belyser de fremtidige utfordringene eldrebølgen og samhandlingsreformen vil gi pleie- og omsorgssektoren. Vi presenterer samtidig ulike argumenter og cases som illustrerer hvordan innovative produkter og prosedyrer kan være en del av løsningen. Rapporten baserer seg på offentlige data og dokumenter, og er kvalitetssikret gjennom intervjuer med nøkkelpersoner innenfor pleie- og omsorgssektoren.
Rapporten kan lastes ned her: Innovative produkter for morgendagens behov!

Powered by Labrador CMS