GENSERAKSJONISTER: Thomas Hayes, Ulrikke Falch og Wasim Zahid er blant kjendisene som har slengt seg på instagramtrenden #labarnværebarn. Foto: Instagram

Medisinstudenter hjelper syriske barn med genser-aksjon

Under #LaBarnVæreBarn stiller en rekke kjendiser opp for Medisinstudentenes humanitæraksjon.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Torsdag ettermiddag har medisinstudentene solgt 1303 gensere og samlet inn minst 176.000 kroner etter at kampanjen startet mandag. Under #LaBarnVæreBarn på Instagram viser en rekke profilerte personer seg frem i den mørkeblå genseren der «refugees» og «migrants» er strøket over til fordel for «children».

– Overveldende respons
Komikerne Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne, skuespillerne Thomas Hayes og Ulrikke Falch, helsedirektør Bjørn Guldvog, twitterlege Wasim Zahid, KrF-leder Knut Hareide, SV-leder Audun Lysbakken og langrennsløper Astrid Jacobsen er blant de mange som har publisert bilde av seg selv i sosiale medier med genseren på. 

STÅR BAK AKSJON: Emma Lengle, leder av Medisinstudentenes humanitæraksjon (MedHum) er fornøyd med oppmerksomheten. Foto: Privat

– Vi er helt overveldet over responsen og det er helt fantastisk å se engasjementet rundt denne viktige saken, sier Emma Lengle, som leder Medisinstudentenes humanitæraksjon (Med Hum).

Utdanning og psykososial støtte
De innsamlede midlene skal brukes til å støtte UNICEF-prosjektet «Makani – My Space», et prosjekt som har som mål å kunne tilby syriske barn på flukt en stabil hverdag. Slagordet for kampen er «Barn på flukt fortjener å bli sett. De fortjener vår tid og vår oppmerksomhet - og de fortjener en barndom. Dette er ikke barnas krig, likevel er det de som betaler den høyeste prisen».

– Midlene skal brukes til å gi enkel utdanning, psykososial støtte og trening i livsferdigheter til syriske barn og ungdommer i Jordan. De trenger hjelp til å bearbeide alt de har opplevd og til å komme i gang med skole igjen, sier Lengle, som i fjor var i Jordan og besøkte noen av flyktningleirene. 

Kampanjen varer til søndag kveld. 

– Vi har også åpnet for salg til utlandet og det er veldig gøy å se at den blir solgt til Kina, Mexico og Danmark. Vi håper at folk fremover kommer til å gå med disse genserne, som viser at barn først og fremt er barn, sier Lengle.

Powered by Labrador CMS