Illustrasjonsfoto Colourbox Foto:

EMA gransker all dokumentasjon på omega 3 i behandling av hjertesykdom

En fersk metaanalyse sår tvil om effekten av behandlingen. Nå skal europeiske legemiddelmyndigheter ta stilling til godkjenningen av omega 3-behandling på ny.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Omega 3-preparater er i flere land i Europa godkjent i kombinasjon med andre legemidler til behandling for å redusere risikoen for nye hjerte- og karhendelser hos pasienter som har hatt hjerteinfarkt.

Nå melder den europeiske legemiddelmyndigheten EMA at de skal granske dokumentasjonen som finns på dette.

De viser til en fersk meta-analyse som viser at det ikke er noen signifikant reduksjon av hjerteinfarkt, hjerneslag eller annen hjertesykdom ved å innta disse fettsyrene.

– Dataene indikerer at disse medisinene antakelig ikke forebygger forekomst av hjertesykdom eller hjerneslag, skriver EMA på sine hjemmesider.

Studien EMA viser til inkluderte ti studier med totalt nær 78.000 pasienter, og resultatene er på linje med det to tidligere metaanalyser fant.

Studiene som var gjort da legemidlene ble godkjent viste at legemidlene hadde en effekt, men den var for liten til at risikoen for hjertesykdom ble redusert, skriver LäkemedelsVärlden.

De skriver videre at EMA skal, etter å ha gjort en ny nytte- og risikovurdering, gi en anbefaling om legemidlenes EU-godkjenning.

Powered by Labrador CMS