Millioner til klinisk forskning i spesialisthelsetjenesten

En helt ny søknadstype skal fremme regionalt samarbeid i Helse Nord.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Siv Cathrine Høymork er kvalitets- og forskningsdirektør i Helse Nord. Arkvifoto.

– Også de små helseforetakene skal med.

 Det er målet med nye forskningspenger som prosjektet Regionalt samarbeid innen pasientnær klinisk forskning og/eller helsetjenesteforskning, skal dele ut. Prosjektet lanseres av Helse Nord, og har følgende mål:

  • styrke pasientnær klinisk forskning og helsetjenesteforskning
  • styrke regionalt samarbeid 
  • bidra til å bygge opp flere og/eller sterkere forskningsmiljø i de små helseforetakene 

 – Det er spesielt våre kliniske fagmiljø som må være oppmerksom på denne nye og spennende muligheten, sier Siv Cathrine Høymork, kvalitets- og forskningsdirektør i Helse Nord, til foretakets nettsider.

Det er første gang Helse Nord lyser ut midler til så store regionale forskningsprosjekter.

Søknadsrammen per prosjekt skal være mellom 6–20 millioner innen en 3–5 årsperiode. Dette muliggjør en søkeramme på 2–4 millioner per år. I tillegg kommer institusjonenes egenbidrag. 

 – Det er satt av 4 millioner i 2019 til satsingen. Dette gjør at vi har mulighet til å finansiere 1–2 prosjekter. Vi er svært spent på hvor mange søknader som kommer inn og fra hvilke miljø, uttaler Høymork.  

 Det er kun helseforetak i Helse Nord og SKDE som kan være søkeinstitusjon, og prosjektet må være innen klinisk forskning og/eller helsetjenesteforskning i spesialisthelsetjenesten. Helsetjenesteforskningsprosjekter må være knyttet til en klinisk problemstilling. 

Powered by Labrador CMS