– Sier lite om å løse sykehusenes effektiviseringskrav

Tidligere var de begge støttepartier for en blå-blå regjering, men nå har Venstre blitt med på laget. Hvordan preger det regjeringen og hva syns Kristelig folkeparti om helsepolitikken som det nå legges opp til?

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Hvis du skal trekke ut noe spesielt, så må det være rusfeltet som har fått et tydelig uttrykk i regjeringsplattformen, sier Carl-Erik Grimstad (V), medlem av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget på spørsmål om hvordan Venstres helsepolitikk synes i regjeringsplattformen.

Grimstad understreker at Venstres fokus er på primærhelsetjenesten og folkehelsetjenesten, uten at de skal gå på bekostning av spesialisthelsetjenesten.

Vil ha mer forebygging
Olaug Bollestad (Krf), leder for Helse- og omsorgskomiteen, trekker frem fokuset på psykisk helse som noe hun er ekstra fornøyd med i regjeringsplattformen.

– Jeg syns også det er flott at Venstre har fokus på rus-arbeid, men det handler også om forebygging. Det ser jeg ikke så mye av i regjeringsplattformen, sier Bollestad.

– Sykehusene har fått masse innstramninger på effektivisering, nå klarer de ikke springe mer og fortere. Spørsmålet er hvordan vi skal rigge dette framover, og det ser jeg heller ikke igjen i plattformen, sier Bollestad.

Se resten av debatten i videoen over. 

Powered by Labrador CMS