Haukeland universitetssjukehus har satt i gang flere tiltak for sepsis-behandling i akuttmottak. Foto: Sykehusbygg

«Friskmeldt» etter sepsis-tilsyn

Haukeland universitetssjukehus har tatt tak for bedre behandling av pasienter med blodforgiftning i akuttmottaket. Det har gitt resultater. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

I 2016 var Haukeland universitetssjukehus et av flere sykehus som fikk kritikk fordi akuttmottaket ikke hadde god nok håndtering av pasienter med sepsis (blodforgiftning).

Sepsis er en alvorlig tilstand som krever rask behandling. Ved den alvorligste formen, septisk sjokk, er dødeligheten høy.

Slipper videre tilsyn
Ved elleve av elleve sykehus ble det funnet avvik. Avvikene gjaldt blant annet at sykehusene ikke sikret forsvarlig hastegradvurdering, at oppstart av antibiotikabehandling startet for sent ut fra nasjonale retningslinjer og sykehusprosedyrer, for dårlig observasjon av pasienter og manglende legekompetanse.

Et drøyt år senere er Haukeland det første sykehuset som slipper videre tilsyn.

Tiltak
Det er administrerende direktør ved Haukeland, Eivind Hansen, godt fornøyd med.

– Vi har jobbet godt både med opplæring, oppfølging og forbedring av rutiner. Siste tilsyn viser at tiltakene virker, noe som ikke minst gir gode resultater for pasientene, uttaler han til sykehusets nettsider.

Sykehuset opplyser at de har jobbet på tvers av avdelinger og satt i gang flere tiltak, blant annet med registrering og styring. De vil fortsette å jobbe videre for å opprettholde forbedringene. 

Powered by Labrador CMS