Helseminister Bent Høie sier det er nødvendig for folks tilliit til helsetjenesten at han redegjør om IKT-skandalen for Stortinget, etter å ha blitt oppfordret fra Senterpartoet og SV om å stille. Arkvifoto. Foto:

Vil redegjøre om IKT-skandalen for Stortinget

– En redegjørelse for Stortinget kan bidra til mer innsikt i saken, mener helseminister Bent Høie (H).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Det er etter oppfordring fra stortingsrepresentantene Kjersti Toppe (Sp) og Nicholas Wilkinson (SV), at helseminister Bent Høie (H) sier han ønsker å gi en redegjørelse for Stortinget om saken om tilgangsstyring og informasjonssikkerhet i Helse Sør-Øst:
Den omstridte avtalen Helse Sør-Øst inngikk med et amerikansk IT-selskap har blant annet ført til at hele Sykehuspartner-styret ble skiftet ut, og en ekstern gransking slaktet Helse Sør-Østs håndtering av saken.

Har ryddet for 52 millioner
Som Dagens Medisin skriver, har foretaket så langt brukt 52 millioner kroner for å rydde opp.
– Jeg mener det vil være hensiktsmessig å gi en redegjørelse for Stortinget om saken. De eksterne gjennomgangene har vist at det har vært svikt i tilgangsstyringen og risikovurderingene, sier Høie.

 – Nødvendig for tilliten
– Dette har fått stor oppmerksomhet både politisk og i mediene. En redegjørelse for Stortinget kan forhåpentligvis bidra til å gi mer innsikt i sakskomplekset og oppfølgingen av de svakhetene som er avdekket. Det er nødvendig for helsetjenesten at befolkningen har tillit til helsetjenestens håndtering av pasientopplysninger, skriver Høie videre i sitt svar til politikerne.

Han viser også til at Direktoratet for e-helse har fått et oppdrag om å utvikle «en god og felles forståelse av hva som skal til for å ha en trygg og riktig bruk av både nasjonale og internasjonale leverandører, enten det er ved bruk av ulik teknologi eller leveranse av drift av IKT-løsninger». Dette skal være i havn 1.desember, og Høie ønsker å gi redegjørelsen etter dette.

Powered by Labrador CMS