VIL UTSETTE: Også Sp ønsker å utsette hele pilotprosjektet med primærhelseteam, sier Kjersti Toppe, medlem i Stortingets helse- og omsorgskomite. Arkivfoto. Foto:

Halvparten av pengene til primærhelseteam tas fra allmennlege-satsing

28 av de 55 millionene som skal gå til prøveprosjekt med Primærhelseteam, hentes fra andre tiltak for utvikling av allmennlegetjenesten.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Også Senterpartiet vil utsette hele piloten for primærhelseteam, og gir Tom Ole Øren, leder for Allmennlegeforeningen støtte i at den må utsettes.

– Uholdbart
– Nå er det viktigere å styrke fastlegerekrutteringen i kommunene, i alle kommuner. Uten en solid fastlegeordning, vil en aldri få til et primærhelseteam heller. At den nye piloten er finansiert ved å kutte allmennlegesatsingen, er helt uholdbart. Og selvsagt en uklok prioritering.

I budsjettproposisjonen heter det at: «Det foreslås 55 mill. kroner til et pilotforsøk med primærhelseteam i kommunen, hvorav 28 mill. kroner omprioritert fra andre tiltak for utvikling av allmennlegetjenesten».
– Det betyr at av en satsing på 55 millioner, så er 28 millioner tatt fra andre tiltak for utvikling av allmennlegetjenesten, sier Toppe til Dagens Medisin. 

– Sp kommer altså til å foreslå å utsette hele pilot for primærhelseteam, sier Toppe.

Powered by Labrador CMS