Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

– Kan bety kutt i pasientbehandlingen

Kjersti Toppe (Sp) om regjeringens statsbudsjett.

Annons:

– Det er et passivt dokument på helsesiden, som bærer preg av at det er administrering, sier Kjersti Toppe, helsepolitisk talsperson for Senterpartiet og medlem i Helse- og omsorgskomitéen på Stortinget.

Vi møter henne i Vandrehallen på Stortinget – kort tid etter at finansminister Siv Jensen har presentert forslag til statsbudsjett for 2018.

– Jeg er bekymret for sykehusbudsjettet, selv om det legges opp til to prosent økning i pasientaktiviteten. Det er dyre medisiner og store investeringsbehov, og jeg frykter i realiteten at dette kan bety et kutt i pasientbehandlingen, sier Toppe.

Hun mener budsjettet er «veldig defensivt» for kommunehelsetjenesten.

– Man kutter ordningen med støtte til rehabilitering av sykehjemsplasser, som er veldig feil. Jeg hadde også forventet mer om fastlegeordningen. Den kan jeg ikke lese noe om, bortsett fra støtte til primærhelseteam, som man attpåtil skal delfinansiere av en post som før gikk til allmenntjenesten, sier Toppe.

– Jeg ser heller ikke igjen satsing på psykiatri i kommunene eller på rehabilitering og habilitering. Det kommer vi til å gå nøye gjennom når vi skal lese budsjettet mer, sier hun.

Les også: Høie til sykehusansatte: – Forstår det er slitsomt, men dette vil fortsette

Les også: Dette er de viktigste helsesatsingene i budsjettet

Les også: Legeforeningen: Blir krevende

Relaterte saker

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • lege 12.10.2017 19.38.17

  Det har blitt mye dårligere i helsevesenet for hvert år som går. Om det er Høyre eller Ap- spiller ingen rolle. Det er en elendig kvalitet. Som lege - som opplever å bli syk eller pårørende - avsløres det fort. Det går kaldt nedover ryggen på meg når jeg ser hvor elendig helsevesenet faktisk er - og for ikke å glemme eldreomsorgen.

Nyheter fra startsiden

FIKK FEILAKTIG FJERNET BRYST OG EGGSTOKKER

Dansk ekspert gransker de 21 feilaktige OUS-operasjonene1

PÅSTANDER OM HEMMELIGHOLD OG FRYKTKULTUR

Helsepartiet ekskluderte 13 medlemmer9

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!