Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

– Vi er ikke her for å tape

DMTV: Prosjektdirektør Lars Haukaas i Spekter synes det er underlig at Legeforeningen har gått til søksmål.

Annons:

ARBEIDSRETTEN, OSLO: Lars Haukaas, tidligere administrerende direktør i Spekter, er til stede under rettssaken med Akademikerne denne uken. Han skal også vitne senere i saken.

– Hva synes du om at Spekter er stevnet i denne saken?

– Det er til å undres over at Spekter skal stevnes på bakgrunn av en antagelse om at Rikslønnsnemnda, et myndighetsorgan, ikke har kompetanse. Det er underlig, men vi er nå her, sier Haukaas til Dagens Medisin.

– Vi kan ikke gjøre noe med myndighetsorganet, som har sin kompetanse ut fra lovgivning og en spesiallov som bidra til at konflikten ble løst og vi fikk en ny tariffavtale som gjelder frem til 2018.

– Ingen konflikt lenger
Det er snart ett år siden historiens lengste sykehusstreik var over, men uenigheten mellom partene er langt fra over.

– Hvordan vil du beskrive forholdet mellom Spekter og Legeforeningen i dag?

– Konflikten var over for et år siden, men det er fremdeles mange utfordringer som vi diskuterer med Legeforeningen. Det å ha ulike synspunkter har ingenting med konflikt å gjøre.

– Aksepterer begge utfall
– Hvordan påvirker uenigheten forholdet mellom partene?

– Den norske modellen er slik at, når vi ikke klarer å løse problemene selv, så får vi hjelp av nemnda eller arbeidsretten. Det er helt ok, og vi aksepterer både å vinne og å tape, sier Haukaas.

Han vil ikke gå nærmere innpå hva som er Spekters forsvar i saken, og viser til at rettsforhandlingene pågår fortsatt.

– Tror du at Spekter vil vinne?

– Det er vi spente på. Vi er ikke her for å tape.

Relaterte saker

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Spekter 03.10.2017 17.37.12

  Sykehusene og befolkningen taper på at Spekter ikke er til å stole på som avtalepart. Et helt unødvendig og merkelig søksmål når Spekter er avhengig av avtaler.

 • tommy T 03.10.2017 16.40.52

  Åh Spekter... dere tapte for lenge siden. Sykehusene betaler for det. På mitt sykehus (navn nevnes ikke da Spekter ta skjermdump av innlegg) er velviljen på et bunnivå. Vi jobber ikke gratis eller ekstra. All overtid blir registrert. Tillitsvalgte oppfordres til og støttes ihverdig i kampen mot arbeidsgiver på selv de minste kreative tiltak som ikke kommer ansatte til gode. Vi tar ikke imot bullshit lengre, som vi tok mye av før. Dette koster. Sykehuset har også mistet erfarne LiS som rett og slett ikke gidder lengre. Spekter har null evne til å sette pris på klinisk erfaring, en lege er en lege. Ferske og uerfarne leger koster derimot penger. Penger som arbeidsgiver betaler.

Nyheter fra startsiden

FIKK FEILAKTIG FJERNET BRYST OG EGGSTOKKER

Dansk ekspert gransker de 21 feilaktige OUS-operasjonene1

PÅSTANDER OM HEMMELIGHOLD OG FRYKTKULTUR

Helsepartiet ekskluderte 13 medlemmer9

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!