Foto:

Vil gi fastlegene egen takst for å skrive ut digitalt pakkeforløp for kronikere

Venstre vil etablere et digitalt pakkeforløp for kronikere, som fastlegen kan skrive ut. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Egenmålinger satt i system og oppfølging på avstand via et oppfølgingssenter er bra for den enkelte, som lærer mer om sin egen helse. Og bra for fastlegen og annet helsepersonell som får mer systematisk informasjon om pasienten over tid – som grunnlag for videre behandling.

Egen takst
Det sier Venstres helsepolitiske talsperson, Ketil Kjenseth.

– Fastlegen bør få en egen takst for å skrive ut digitalt pakkeforløp. Videre må Innovasjon Norges tilskuddsordning for Responssentre utvides, både i penger og mandat, mener Venstre og Kjenseth.

– Gevinst for kronikere
Han mener det særlig for kronikere vil være en stor gevinst ved at de får mer kunnskap om sin egen helse og hvilke tiltak de selv kan bidra med.

– Vi har mye å hente både på tidligere diagnose og preventive tiltak, sier Kjenseth og minner om WHOs verdensmål om å redusere ikke-smittsomme sykdommer med 25 prosent innen 2025.

– I tillegg kan fastlegene få avlastning. Med egenmålinger og oppfølging på avstand, kan de tillate noe lengre tid mellom konsultasjoner og kontroller, samtidig som de får et bedre bilde av hva som har skjedd siden sist i form av digitale logger, sier Kjenseth.

 Prøves ut
Et slikt prosjekt prøves i følge Kjenseth ut nå, i det nasjonale prosjektet for velferdsteknologi som Venstre forhandlet inn i statsbudsjettet i 2015.

Fire kommuner, Stavanger, Trondheim, Sarpsborg og to bydeler i Oslo deltar i prosjektet og prøver ut ulike metoder og teknologi.  

Powered by Labrador CMS