NORGES STØRSTE: Livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo blir Norges største forskning- og undervisningsbygg. Tegning: Ratio arkitekter as Foto:

Får 50 millioner til nytt Life Science bygg

Regjeringen lover over statsbudsjettet en oppstartsbevilgning som gjør det mulig at byggestart for livsvitenskapsbygget kan komme i gang om et par år.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Onsdag kunngjorde kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen at regjeringen over statsbudsjettet for 2018 lover en oppstartsbevilgning på 50 millioner kroner til nytt Universitetet i Oslo (UiO) sitt nye bygg for Life Science – livsvitenskap.

Prislappen på bygget ligger an til å bli 6,8 milliarder kroner totalt, og ifølge UiO gjør oppstartsbevilgningen det mulig å starte byggingen om to år.

Helse og miljø
Livsvitenskapsbygget ved UiO blir Norges største forskning- og undervisningsbygg. Et tverrfaglig miljø skal forske innen områdene helse og miljø.

UiOs forskere skal også jobbe tett opp mot med helseforetak, kommuner og næringsliv for å få mer innovasjon ut av forskningen.

– Det er dette vi skal leve av etter oljen, og vi skal begynne med det lenge før oljen tar slutt. UiOs jobb nå er å sikre at dette blir en investering for kongeriket Norge. Dette er ett av de største løftene innen høyere utdanning i Norge noen gang. Her vil studenter får bedre tilbud og blir tettere påkoblet det arbeidslivet de skal ut i, uttalte kunnskapsministeren i en pressemelding fra UiO.

Powered by Labrador CMS