Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto:

Har satt inn ekstratiltak for få Polen-studentene klare til turnusstart

Det så en stund mørkt ut for å få medisinstudentene som har studert i Polen klare til turnusstart 1.september.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

I likhet med de andre legestudentene, starter også de polskutdannede studentene sin legeturnus 1.september, det som nå heter LIS1.

Men innen oppstarten har det gått tregt med autorisasjonen for disse legestudentene, fordi Polen har vært sene med å sende ut diplomer.
Helsedirektoratet har imidlertid vært klar over problemet – og har måttet forenkle behandlingen, ifølge fungerende avdelingsdirektør Vigdis Mork i Helsedirektoratet:

–  Vi har vært klar over at det kunne oppstå problemer med å få autorisasjon innen oppstart av LIS1 for denne gruppen, og derfor har vi jobbet for å løse det så smidig og raskt som mulig.

– For eksempel godtar vi nå samlesertifikater fra polske myndigheter for å forenkle behandlingen. I tillegg har vi prioritert behandlingen av de som har sendt oss en arbeidskontrakt som viser at de skal starte i LIS1 denne høsten.

– Disse søkerne sender autorisasjonssøknaden sin ganske kort tid før oppstart av LIS1, fordi de får diplomet sitt seint fra Polen, og vi har jobbet så fort vi kunne for å få autorisasjonene deres på plass i tide, heter det fra Mork.

 Ber studentene si fra

– Alle som til nå har meldt at de skal starte i LIS1 til høsten skal nå være ferdigbehandlet.  

Nå ber Helsedirektoratet om å få beskjed dersom de har problemer, og sier de skal priorotere disse i køen.

– Dersom noen av de som skal begynne i LIS1 denne høsten ikke har meldt fra til oss om det, bør de sende arbeidskontrakten sin til vårt kundesenter så vil de bli prioritert i saksbehandlingen, sier Mork.

Powered by Labrador CMS