Tilbakeviser streikebryteri

– Vi er helt uenige i at vi har drevet med streikebryteri, og er overrasket over at Sykepleierforbundet hevder dette, sier Jacob Conradi i Kreftforeningen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Dette er ikke streikebryteri, vi har full anledning til å sette inn ledere, sier Jacob Conradi i Kreftforeningen.

Sykepleierforbundet har anklaget Kreftforeningen for streikebrytere, og sier streikebelagt arbeid har blitt overlatt til uorganiserte arbeidstakere på en leir på Lågøya.

Conradi sier Kreftforeningen satte inn to ledere.

– Dette var to ledere med overordnet ansvar for leiren, vi gjorde det for å sikre gjennomføringen av dette etterspurte tilbudet, sier Conradi, som er avdelingssjef for organisasjonsavdeling i Kreftforeningen.

– Ikke streikebryteri
– Dette er ikke streikebryteri, vi har full anledning til å sette inn ledere. Leiren på Lågøya har vært lenge planlagt, og vi ønsket å strekke oss langt for å få den gjennomført. Men det var viktig for oss å holde oss innenfor rammene, det har vi vært bevisste på, sier Conradi.

Overrasket
Han sier han er overrasket over at Sykepleierforbundet kaller dette streikebryteri.
– Jeg synes også timingen er rar, siden det nå er en dialog mellom Abelia og Sykepleierforbundet, sier han.

Holder fast på sitt
Forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund holder fast ved at forbundet oppfatter dette som streikebryteri.

– Uttalelsen fra Conradi bekrefter at Kreftforeningen har satt inn arbeidstakere for å utføre streikebelagt arbeid. Det er streikebryteri. Kreftforeningens ekko av hva NHO og Abelia mener burde være streikebryteri, gjør ikke synspunktet til gjeldende rett, sier hun.

Powered by Labrador CMS