Resirkulerer gamle historier

Det er et kjent virkemiddel å gjenta gamle historier så mange ganger at det etableres et bilde av at «sånn er det».

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Innlegg: Hilde Annie Pettersen, kommunikasjonssjef ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN)

LEDER Lise Askvik i det nyetablerte Helsepartiet og overlegene Torgeir Engstad og Lise-Lotte Elvemo resirkulerer og gjentar gamle beskyldinger mot Universitetssykehuset Nord-Norge i sin kronikk i Dagens Medisin.

Det er et kjent virkemiddel å gjenta gamle historier så mange ganger at det etableres et bilde av at «sånn er det». Det gjør disse tre når de drar frem historier så langt tilbake i tid som 2010.

FORBEDRINGER. Fakta i 2017 er at ansatte og ledelsen ved UNNs sykehus i Harstad, Narvik, Longyearbyen og Tromsø de siste årene har jobbet med forbedringer som nå gir resultater. UNN har medisinske pasientresultater på høyde med landsgjennomsnittet, og på noen områder over landsgjennomsnittet. Meldekulturen er i klar framgang.

Antallet avviksmeldinger ved UNN er tredoblet siden 2012, og antallet varsler om alvorlige hendelser som er sendt til Helsetilsynet har økt. Antallet varslinger per 100.000 døgnopphold er lik landsgjennomsnittet. Det er takket være en betydelig innsats fra mange ledere og ansatte.

POSITIV UTVIKLING. I den siste medarbeiderundersøkelsen fra 2016 var det en statistisk signifikant forbedring når det gjelder graden av medvirkning fra ansatte i internt arbeid med utvikling og forbedring. I det lange løp er det resultatene i pasientbehandlingen og de ansattes jobbtilfredshet som teller.

Vi er selvsagt ikke feilfri, og jobber fortløpende med forbedringstiltak. Sannheten er at UNN har hatt en positiv utvikling de siste årene.

Ingen oppgitte interessekonflikter

Powered by Labrador CMS