Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Illustrasjonsfoto: Thinkstock

Illustrasjonsfoto: Thinkstock

Fratas autorisasjon i Norge og Danmark, men ikke i Sverige.

En lege fratas sin norske og danske legeautorisasjon, men ikke den svenske.

Annons:

Etter det som skal ha vært grovt brudd på yrkesutøvelsen fratas legen autorisasjonen i Danmark og Norge, men ikke i Sverige.

Mannen beholder altså retten til å arbeide som lege i Sverige til tross for at den danske autorisasjonen, som er den opprinnelige autorisasjonen, og også den norske, har blitt inndratt.

Legen jobber ikke i Sverige, og bor i Danmark.

Den svenske tilsynsmyndigheten Ivo sier det ikke finns hjemmel i svensk lov til å frata mannen autorisasjonen i landet nå.

– Den norske avgjørelsen baseres i sin helhet på at legen har mistet legeautorisasjonen i Danmark, hvilket er i samsvar med norsk lov, sier IVOs Lena Åkesson til Dagens Medicin i Sverige.

I Sverige skal mannen i 2011, ha utført kirurgiske inngrep i en leilighet, noe som mannen benekter. Men den svenske Socialstyrelsen og politiet ble ansett å ha mer troverdige påstander, og mannen fikk såkalt sterk kritikk. Det ble bestemt at dersom mannen gjorde liknende igjen, så skulle autorisasjonen dras inn.

I Norge utarbeider Statens helsetilsyn hvert kvartal lister over helsepersonell som er fratatt, har gitt frivillig avkall på, eller har fått begrenset sin autorisasjon. Listene sendes alle de nordiske lands autorisasjons- og tilsynsmyndigheter.

Helsetilsynet får melding fra de andre skandinaviske tilsynsmyndighetene når helsepersonell mister autorisasjon eller får advarsel.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

TUSENVIS AVVVISES I PSYKISK HELSEVERN

– Helt uakseptabelt3

UNIVERSITETSSYKEHUSET NORD-NORGE

Også Helsepartiet krever UNN-granskning2

UNIVERSITETSSYKEHUSET NORD-NORGE

Hevder politikerne driver heksejakt7

TUSENVIS AVVISES I PSYKISK HELSEVERN

Fastlegene: – Sinne og avmakt4

TUSENVIS AVVISES I PSYKISK HELSEVERN

Psykiaterne: – Systemsvikt

TUSENVIS AVVISES I PSYKISK HELSEVERN

Se oversikt: Disse DPS'ene avviser mest og minst6

TUSENVIS AVVISES I PSYKISK HELSEVERN

– Jeg får helt vondt i magen

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!