Foto: Skjermdump: helsenorge.no

45 prosent har fortsatt ikke hørt om helsenorge.no

Tross liten fremgang i kjennskap fra 2016 til 2017, har nesten halvparten av den norske befolkningen fortsatt aldri hørt om portalen helsenorge.no.

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Fra 2016 til 2017 har kjennskapen til portalen helsenorge.no økt fra 51 prosent til 55 prosent blant befolkningen. Det betyr at 45 prosent av befolkningen ikke har hørt om den offentlige helseportalen for innbyggere i Norge som driftes av direktoratet for e-helse.

Dette kommer frem i Norsk e-helsebarometer, en landsomfattende undersøkelse om nordmenns kunnskap og bruk av e-helseverktøy.

Også kjennskapen til MinJournal.no, den digitale journaltjenesten for pasienter i helseregionen Sør-Øst, er noe høyere i år enn i fjor.I 2016 svarte 27 prosent at de kjenner eller har hørt om nettportalen, i år er andelen økt til 40 prosent.  Kjennskapen er noe høyere blant kvinner enn blant menn.

Mener helsesektoren henger etter
I året som er gått siden forrige undersøkelse har helsemyndighetene hatt flere opplysningskampanjer som har informert om kjernejournal og helsenorge.no. Likevel har altså hver tredje innbygger ofrtsatt ikke hørt om disse nettportalene.

I undersøkelsen kommer det også frem at syv av ti mener det er viktig at helsesektoren oppfattes å være på lik linje med andre samfunnsinstitusjoner i digitaliseringsprosessen. Likevel mener 46 prosent av de spurte at helsesektoren henger etter digitalt. 

Powered by Labrador CMS