Slik ser påloggingssiden til portalen helsenorge.no ut. Foto: Skermdump fra helsenorge.no

– Bruken går i riktig retning

Til tross for at bare litt over halvparten av landets befolkning har hørt om portalen helsenorge.no, har antall innlogginger steget med 190 prosent siden juni i fjor. 

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Fra våre bruksstatistikker ser vi at trafikken på helsenorge.no har økt med 63 prosent fra juni i fjor, sier divisjonsdirektør i direktoratet for e-helse, Anne-Lise Härter. Foto: Rebecca Ravneberg / Direktoratet for e-helse

Norsk e-helsebarometer 2017, en landsomfattende undersøkelse om nordmenns kunnskap om og bruk av e-helseverktøy, viser at 45 prosent av befolkningen fortsatt ikke har hørt om portalen helsenorge.no, den offentlige helseportalen for alle innbyggere i Norge.

Det er direktoratet for e-helse som drifter portalen.

– Bruken øker
Divisjonsdirektør i Direktoratet for e-helse, Anne-Lise Härter, sier de vet at arbeidet med å opplyse folk om portalen tar tid, men at bruken går i riktig retning.

– Fra våre bruksstatistikker ser vi at trafikken på helsenorge.no har økt med 63 prosent fra juni i fjor, og vi får positive tilbakemeldinger fra de som bruker portalen i dag. Når nye tjenester kommer på plass, ser vi at bruken øker. Antall innlogginger på helsenorge.no har økt med 190 prosent sammenlignet med juni i fjor, sier Härter til Dagens Medisin.

– Komplekst
46 prosent av de spurte i Norsk e-helsebarometer mente at helsesektoren henger etter digitalt. Härter påpeker at det ikke er rart at folk har fått dette med seg, etter flere oppslag i media der helsepersonell har uttalt seg om sine IT-frustrasjoner.

– Mest sannsynlig vil inntrykket endre seg når helse- og omsorgssektoren har kommet lenger i digitaliseringsprosessen. Vi i Direktoratet for e-helse er en pådriver for digitaliseringen og skal sikre grunnkomponentene som er en forutsetning for helhetlige løsninger. Dette er komplekst og tar tid. Det vil i tillegg kreve gode finansieringsløsninger, sier hun. 

Powered by Labrador CMS