Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Artikkelbilde

Foto: Thinkstock

Helsefagene har flest søkere

Tallene fra Samordna opptak for søkere til høyere utdanning er klare. 

Annons:

Medisin er fortsatt det vanskeligste studiet å komme inn på i Norge. Det er klart etter at kunnskapsministeren onsdag la frem resultatene av årets Samordna opptak til høyere utdanning.  

Høyest poenggrense for å komme inn ved opptaket 2017 har medisinstudiet ved Universitetet i Oslo. Her måtte søkerne ha 68,5 karakterpoeng for å komme inn. Deretter følger medisinstudiet ved NTNU, Universitetet i Bergen og Universitetet i Tromsø med henholdsvis 66,9, 66,4 og 66,2 karakterpoeng for å komme inn.

Lik kvinneandel
– Gratulerer til de som får tilbud om å starte på det spennende og givende medisinstudiet. Gjennom et krevende studium er jeg sikker på at de vil utvikle seg til å bli gode kollegaer med evnen til å møte pasientene på en måte som skaper tillit til helsetjenestene, sier Eivind Valestrand, leder i Norsk medisinstudentforening til Dagens Medisin.

– Det er et enormt høyt snitt for å komme inn på medisin. Det er viktig at det er forutsigbare opptaksordninger, og faglige kvalifikasjoner må være essensen i opptaket. Gjennom et slikt utgangspunkt for å lære seg både teorien og de mellommenneskelige ferdighetene som utgjør selve legefaget, sier Valestrand.

Kvinneandelen de som er tatt opp til medisinstudiet er 68,8 prosent, en andel som har vært stabil de siste årene.

Flere vil bli sykepleiere
Samordna opptak-tallene viser at helsefag generelt er det utdanningsområdet som i år har flest søkere og flest tilbud om studieplass.Totalt til helsefagutdanningene er det 38.008 førstevalgssøkere, det vil si en økning på 4,5 prosent i antallet i forhold til i fjor da det var 36.355 søkere. Det ble i år lyst ut 10.345 studieplasser mot 10.270 plasser i fjor.

De siste to årene er det også 22 prosent flere som har hatt sykepleie som sitt førstevalg på høyere utdanning.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

Politikk og økonomi

Henla sak mot Helsepartiet

FORSKJELLER I KOLS-BEHANDLINGEN

– Helseatlas er ingen gapestokk

PROTESTERER MOT HJERTESENTER I BODØ

UNN-leger ut mot PCI-anbefaling3

AVDEKKER FORSKJELLER I KOLS-BEHANDLINGEN

Ulik bruk av mulig livreddende behandling

AVDEKKER FORSKJELLER I KOLS-BEHANDLINGEN

Minst 1 av 3 med kols er for dårlig fulgt opp2

KVINNER FIKK FJERNET BRYST OG EGGSTOKKER

10 kvinner får rettshjelp etter feilaktige operasjoner

FIKK FEILAKTIG FJERNET BRYST OG EGGSTOKKER

Dansk ekspert gransker de 21 feilaktige OUS-operasjonene2

PÅSTANDER OM HEMMELIGHOLD OG FRYKTKULTUR

Helsepartiet ekskluderte 13 medlemmer17

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!