Legeforeningen: Positive til primærhelseteam

– Primærhelseteam er et godt tiltak til pasientene, men det er ikke en universalmedisin som vil løse kapasitetsutfordringene på legekontorene, sier legepresident Marit Hermansen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

AVVENTER FINANSIERING: – Dersom rammene for forsøket er gode, er dette noe vi vil anbefale medlemmene våre å bli med på, sier Marit Hermansen, president i Legeforeningen.

– Vi er positive til primærhelseteam og har samarbeidet mye og godt med departementet og direktoratet om dette så langt, sier Marit Hermansen, president i Legeforeningen.

Regjeringen ønsker å rekruttere 80 fastleger til å delta i den første forsøksordningen med primærhelseteam.

– Målet med ordningen er å styrke fastlegekontorene, slik at de pasientene som trenger ekstra hjelp og oppfølging skal få det bedre enn i dag. Vi mener dette vil kunne styrke primærhelsetjenesten. Vi ser ikke at det vil avlaste fastlegene, slik enkelte har uttrykt, men det er heller ikke målet, sier Hermansen.

Avventer avklaring om finansiering
Departementet varsler at rammene for forsøksordningen vil bli beskrevet i en kunngjøring i slutten av august.

– Dersom rammene for forsøket er gode, er dette noe vi vil anbefale medlemmene våre å bli med på. Jeg håper vi kommer i mål med alle detaljene slik at disse pasientene kan tilbys en enda bedre fastlegetjeneste. Det er bra at Høie nå sender ut dette brevet og oppfordrer kommunene til å gi i dialog med fastlegene, som er nøkkelen for å få dette til å fungere, sier legepresidenten.

– Ingen universalmedisin
Kari Sollien, tidligere leder av Allmennlegeforeningen, har sittet i arbeidsgruppen som har utredet en styrket primærhelsetjeneste Legeforeningen. Hun har tidligere uttalt seg kritisk om primærhelseteam.

– Helsedepartement tror primærhelseteam vil løse alle utfordringer i primærhelsetjenesten. Vi har mindre tro på primærhelseteam enn departementet har, sa Sollien på legenes landsstyremøtet i mai.

– Jeg skjønner at Kari Sollien har sagt det. Hvis man tror at primærhelseteam skal løse alle utfordringer med kapasitetsproblemer på fastlegekontorene, så kommer vi ikke i havn. Primærhelseteam er et godt tiltak til pasientene som ikke får gode nok tjenester i dag, og som vi absolutt trenger å gjøre noe med. Men det er ikke en universalmedisin som vil løse kapasitetsutfordringene på legekontorene, sier legepresidenten.

Powered by Labrador CMS