Ap gir Høie «OK +» i karakter

Om Ap kommer i regjering kan det være Torgeir Micaelsen (Ap), som blir helseminister. Han mener Høie har gjort en «ok jobb».

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Helseminister Bent Høie (H) fremholder at han i ministerstolen har oppnådd følgende:

– Vi har redusert ventetidene. Under 60 dager i snitt og fått innført pakkeforløpet for kreft. Vi har fått et klart løft for rus og psykisk helse. Og vi har startet arbeidet med å forbedre kommunehelsetjenesten, gjennom primærhelsemeldingen, sier helseministeren i debatten.

– Det er fortsatt store utfordringer i kommunehelsetjenesten. Derfor har vi lansert en kvalitetsreform for eldre, fortsetter han.

«OK-pluss»
– De har gjort det ganske bra på endel områder, men det går altfor tregt. Mange reformer vi ble lovet har sviktet fundamentalt, sier Torgeir Micaelsen, helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet i ukens debatt.

Han peker på at helseminister Bent Høies lovnader var følgende:
– Vi skulle få helsekøene vekk. Vi skulle få primærhelse og sykehus som «det var sving over». Det har vært mange stortingsgrupper og utredninger, men resultatene er ikke fullt så gode. Så jeg gir Høie «OK-pluss».

Ap + digitalt = sant?
Aps-helsepolitiske talsperson peker på at han skulle ønske det var et større trykk på konkrete reformer og arbeid for å forebygge. I tillegg fremhever han at det går altfor tregt er på digitalisering.
– Hvordan helsetjenesten er rustet for å møte pasientene på digitale områder. Det vil være et av de viktigste prosjektene vi tar med inn i kontorene, lover Micaelsen.

Powered by Labrador CMS