– Lang vei fra der han startet

Helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Torgeir Micaelsen, mener Høie ikke har tatt innover seg at det oppstår parallelle virkeligheter mellom helsearbeiderne og helseledelsen. 

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Jeg syns det var en god tale, men det er klart at det er en lang vei fra der han startet for snart fire år siden og de tingene han prater om i dag, sier helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Torgeir Micaelsen om helse- og omsorgsminister Bent Høies sykehustale med styringsmål for 2017. 

Micaelsen trekker frem at det i dag er mer snakk om prioriteringer om stortingsmeldinger om gradvis skrittvise forbedringer.
Ikke samsvar
Han er enig med Høie i at det er viktig å få ned uønsket variasjon i kapasitetsutnyttelsen ved sykehusene, men mener likevel Høie ikke har tatt innover seg at det oppstår det han kaller parallelle virkeligheter mellom helsearbeiderne og sykehusledelsen. 

– Helselederne snakker om effektivitet, produktivitet, smartere arbeid, mens mange på innsiden av sykehusene opplever at det ikke er samsvar mellom de ressursene som stilles til disposisjon og de kravene som stilles, sier han.

Satse på offentlige sykehus 
– Hvis det er du som skal holde denne talen om et år, hva vil du si da?

– Jeg håper at vi har et tydeligere trykk på at vi skal satse på de offentlige sykehusene, modernisere dem, ta i bruk ny teknologi og digitalisering, og i mindre grad være opptatt av glansede statistikker. 

Powered by Labrador CMS