– Tallene hadde ikke kommet frem uten pakkeforløp

Helseminister Bent Høie mener at variasjoner mellom sykehusene i måloppnåelse for pakkeforløpene tas alvorlig av sykehuslederne.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Ved Oslo universitetssykehus har en høyere andel pasienter med eggstokkreft, nyrekreft og brystkreft ventet mye lengre på behandling enn det som er tilfelle for pasientgruppene ved andre sykehus.  

Det viser tall Dagens Medisin har sammenstilt for pakkeforløp for kreft fra januar til november i år.

Les hele saken her.

Helseminister Bent Høie sier han opplever at variasjoner mellom sykehus og ulike krefttyper tas på alvor av sykehuslederne.

– Du har ofte trukket frem pakkeforløpene for kreft som en ubetinget suksess. I hvilken grad mener du dette er korrekt når vi ser at det for enkelte kreftformer er store forskjeller mellom sykehus og at noen sykehus sliter veldig med å nå målene?

– Det er ikke tvil om at pakkeforløp har vært en stor forbedring for kreftpasientene. Samlet er måloppnåelsen god. Men det er riktig at det er variasjon både mellom kreftformer og ikke minst mellom sykehus. Det var tall som ikke hadde kommet frem hvis vi ikke hadde hatt pakkeforløp, sier Bent Høie til Dagens Medisin.

– Hva vil du si til sykehus som har en liten andel av kreftpasienter som behandles innen anbefalt maksimal forløpetid?

– Vi ser at når variasjonen blir kjent, tar sykehusledelsen dette på alvor og jobber med å løse flaskehalsene. Slik skal det også være. Jeg følger også opp helseregionene jevnlig på dette. Målet er klart: 70 prosent av pasientene i pakkeforløp skal få undersøkelse og behandling innen tidene som gjelder, svarer statsråden.

Powered by Labrador CMS