Venstre vil halvere antallet sykehusforetak

Venstres Kjetil Kjenseth vil ha færre enn 20 sykehusdrivere.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Torsdag legger Kvinnsland-utvalget frem sin innstilling om hvordan eierskapet til helseforetakene bør være.

Vil ha RHF-ene
– For å være ærlig tror jeg faktisk det bare kommer forslag om å sminke systemet bare bitte litt. Altså – å la de fire regionale helseforetakene fortsette – omtrent som nå, sier stortingsrepresentant Ketil Kjenseth, medlem i Helse- og omsorgskomiteen.

I sin blogg her på dagensmedisin.no skriver Kjenseth at han mener det i stort er vanskelig å «se at fire regionale helseforetak styrer 20 sykehusforetak bedre faglig enn 18 fylkeskommuner gjorde det.»

 – Jeg våger påstanden at teknologisk og medisinsk utvikling i langt større grad har utviklet sektoren enn organiseringen. I fortsettelsen har vi ikke råd til å ikke henge med organisatorisk og faglig, når teknologien for alvor slår inn i sektoren og pengekrana må skrus til i takt med synkende oljeinntekter, heter det fra Kjenseth.

Han vil ha færre enn 20 sykehusdrivere:

 – I dag er det svært stor variasjon, fra Sykehuset Innlandet i Hedmark og Oppland som ett av de største som driver åtte store sykehus og har 7500 ansatte, til lille Helse Fonna rundt Haugesund og Stord som driver tre små sykehus. Jeg ser for meg minst en halvering av sykehusforetak. De kan gjerne harmoniseres med det nye antallet regioner på om lag 10. Eller enda færre, sier Kjenseth.

Powered by Labrador CMS