Samler helse- og omsorgsforskningen

Den første nettsiden som samler nasjonal statistikk for helse- og omsorgsforskning er klar. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Da Helse- og omsorgsdepartementet tok initiativ til HelseOmsorg21-strategien i 2013, var to av hovedsatsingene kunnskapsløft for kommunene og lettere tilgang til- og økt utnyttelse av helsedata.

Tre år senere konstanterer statssekretær i Helse og Omsorgsdepartementet, Anne Grete Erlandsen, at man nå ser håndfaste resultater av disse satsingene i den nye nettsidenHelseOmsorg21-monitor.

Nettsiden er utviklet og driftes av Norges Forskningsråd, og er det første nettstedet som samler den nasjonale statistikken for helse- og omsorgsforskningen på ett sted. 

Gir beslutningsgrunnlag
Målet med monitoren er å bidra til en etterlengtet helhetlig oversikt over befolkningens sykdomsbyrde, ressursbruk og resultater fra forskningsaktivitetene.

Monitoren ble lansert hos Norges Forskningsråd mandag 28. november. Under lanseringen påpekte Erlandsen at nettstedet vil bidra til et beslutningsgrunnlag for å kunne prioritere og iverksette ulike tiltak for ulike aktører på ulike politiske nivå.

– Når man ikke har kunnskap om noe, er det vanskelig å gjøre riktige vurderinger. Men når man har kunnskap om noe, så er det en forpliktelse å legge det til grunn for vurderingene og beslutningene, uttalte Erlandsen under lanseringen.

Prioritere kommunehelsetjenesten
Arvid Hallén, administrerende direktør i Forskningsrådet, uttalte under lanseringen at han håper HelseOmsorg21-monitor kan bidra til å gi mer informasjon om kommunehelsetjenesten.

– Dette har vært et underprioritert forskningsområde, og det vil prioriteres i tiden fremover, sa Hallén.

HelseOmsorg21-monitor er stadig under utvikling, og flere datakilder vil bli lagt til i tiden fremover. 

Powered by Labrador CMS