Nordlandssykehuset og administrerende direktør Paul Martin Strand avstår fra å beordre en lege på jobb, slik de varslet tirsdag formiddag. Foto:

Trekker beordringen tilbake

Nordlandssykehuset trekker beordningen av LIS-legen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Nordlandssykehuset trekker beordringen av en LIS-lege tilbake og melder at forsvarlighet ikke lengre kan ivaretas, skriver sykehuset i pressemelding tirsdag ettermiddag.
Dette skjer etter at Nordlandssykehuset hadde en udekket vakt tirsdag kveld, og valgte da å beordre en lege på jobb - istedet for å benytte seg av dispensasjonsordningen.

 - Den lokale streikeledelsen har slått fast at det er å anse som streikebryteri å gå en beordret vakt, også i dette tilfellet som handler om øyeblikkelig hjelp i medisinsk klinikk.

 - Administrerende direktør ønsker ikke å sette en ansatt i Nordlandssykehuset i en slik situasjon og har derfor trukket tilbake beordringen som gjaldt én lege til en vakt tirsdag 11. oktober 2016, heter det fra sykehuset.

 - Avgjørelsen om å trekke beordringen tilbake er nå meldt inn til fylkeslegen. Nordlandssykehuset kan derfor ikke opprettholde forsvarlig medisinsk ø-hjelpstilbud ved medisinsk klinikk i Bodø fra og med kl. 2300 i kveld (tirsdag 11. oktober), skriver de.

Powered by Labrador CMS