FANT SMILEYS: Det er i Stortingsmelding nummer 12 (2015-2016) Kvalitet og pasientsikkerhet 2014 at medlem i Helse- og omsorgskomiteen, Kristin Ørmen Johnsen, har funnet smilefjes. Her er de brukt for å markere kvalitetsnivået på ulike tiltak. Foto: Anne Grete Storvik

– Smilefjes ingen ny idé

Torgeir Micaelsen (Ap) har nok ikke sugd smilefjesideen fra eget bryst, mener Kristin Ørmen Johnsen (H).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Ap sier at de egentlig er imot Fritt behandlingsvalg, så da, med den filosofien, så forstår jeg ikke helt hvorfor de vil sammenligne sykehus, sier Kristin Ørmen Johnsen (H) om Aps nylige forslag til en ny åpenhetsreform, der ett av tiltakene er å smilefjesmerke sykehusene for å gi informasjon om kvaliteten.

Kvalitetsmeldinger
– Hvert år behandler Stortinget kvalitetsmeldinger fra helseforetakene, og der ligger opplysningene om ulike kvalitetsmål, som for eksempel infeksjoner og hvor mange som ramler ut av sengene sine.

 – I denne siste, fra 2014, så er det brukt smilefjes, for å markere kvaliteten på hvert av områdene, sier Johnsen, og går langt i å antyde at Micaelsen nok ikke har sugd smilefjesideen fra eget bryst.

Det er i Stortingsmelding nummer 12 (2015-2016) Kvalitet og pasientsikkerhet 2014 at man har brukt smilefjes for å markere kvalitetsnivået på ulike tiltak, men det er altså ikke brutt ned til sykehus eller lignende.
– Åpenhet er bra
– Men det er bra at Michaelsen sier han er for åpenhet, sier hun.
Torgeir Micaelsen skriver forøvrig følgende i en epost til Dagens Medisin, etter å ha blitt gjort kjent med Johnsens insinuasjoner:
Du får tro meg hvis du vil, men jeg har aldri sett det hun henviser til;) 

Powered by Labrador CMS