– Pålegger leger og helsepersonell å effektivisere sykehusene

– Regjeringen betaler ikke for det de selv ønsker seg, sier Aps Torgeir Micaelsen. Han gir budsjettforslaget «surefjes».

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

STORTINGET: – Med dette budsjettet pålegger denne regjeringen, de nå streikende, legene og helsepersonell å levere på kvalitetsøkning gjennom effektivisering og ytterligere produktivitetsvekst. De betaler ikke for det de selv ønsker seg, og det har vært et mantra fra regjeringen fra første dag.

– Løfter
Det mener helsepolitisk talsperson i Ap, Torgeir Micaelsen, etter å ha sett statsbudsjettet for neste år.

Her er det lagt opp til en økt pasientbehandling på rundt 2,1 prosent, omtrent det samme som i fjor, men mindre enn året før der igjen.

– Jeg konstaterer, dessverre, også at Erna Solberg og  Bent Høies løfter til sykehusene foran siste valg, er langt langt unna når vi nå skal oppsummere disse fire årene.

Les også: Legger ikke opp til høyere pasientvekst
Gir surefjes til budsjettet
– Regjeringen er ikke i mål med de 12 milliardene de i 2013 lovte å tilføre sykehusene over fire år?

– Basert på Helse- og omsorgsdepartementets egne tall, så er de tre milliarder bak sitt eget valgløfte.  I tillegg skulle jo prestisjerefomen fritt behandlingsvalg betales ved siden av, den har jo floppet fullstendig, og den er nå redusert til at den får 200 millioner kroner, i usikkert anslag. Så de har valgt å bruke pengene på alt annet enn dette, sier Micaelsen, som i lys av at han denne uken lanserte en smilefjes-reform, gir forslaget til budsjett et «surefjes.»

Se hele intervjuet i videoen øverst i saken.

Powered by Labrador CMS