Slik vil Høie jobbe mot antibiotikaresistens globalt

Helseministeren peker blant annet på behovet for å utvikle nye antibiotika, vaksiner og diagnosemetoder.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

OSLO/LITTERATURHUSET: Forrige uke deltok helseminister Bent Høie (H) og statsminister Erna Solberg (H) på et såkalt høynivå-møte i FN om antibiotikaresistens. Dette er fjerde gang et helsespørsmål har vært tema for et slikt møte.

– Flere dør av mangel
Mandag markerte Norges Farmasøytiske Forening og Farmasøyter Uten Grenser Verdens farmasøytdag, med antibiotikaresistens som tema. Under markeringen presenterte helseministeren utfallet av høynivå-møtet, og forklarte hva som vil være Norges agenda i oppfølgingen av det globale arbeidet mot antibiotikaresistens.

– Dette må være et tema som engasjerer alle land i verden. Da må vi ikke glemme at i en rekke land er det flere mennesker som dør av mangel på antibiotika enn som følge av antibiotikaresistens. Hvis vi bare behandler dette spørsmålet ut fra Europa og Vesten sitt perspektiv, vil vi ikke få til en global løsning, sier Høie til Dagens Medisin.

Jobber for forbud
Han forteller videre at Norge vil jobbe for utviklingen av nye antibiotika, vaksiner og diagnosemetoder, i tillegg til internasjonale regler for riktig bruk.

– Ikke minst gjelder dette matvareproduksjon, der Norge jobber veldig aktivt for å få et globalt forbud mot antibiotika som vekstfremmende tilskudd, sier Høie.

Powered by Labrador CMS