– Tvungen mekling neste stopp

Samtalene mellom Akademikerne og Spekter om mulige løsninger på streiken har strandet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

(Saken er oppdatert 20:46)
Leder av Akademikerne, Rune Frøyland, som forhandler blant annet på vegne av legene, sier etter forhandlingsbruddet mellom partene tirsdag kveld, at Spekter ikke har tilbudt noe de kan godta:

– Hva skjedde i kveld?

– Det som skjedde er at vi har snakket sammen på en grei og fin måte i tre dager nå. Men vi har ikke funnet grunnlag for å komme nærmere hverandre, derfor er det ikke blitt noen løsning, sier Frøyland til Dagens Medisin.
– Vi har tilbudt en løsning som innebærer både et element av fast kollektiv sikring for medlemmene, og et variabelt element. Det Spekter har kommet med, er en utdyping av det samme vi hadde i meklingen rundt hovedspørsmålet. Det må løses først, sier Frøyland.

– Spekters tilbud inneholder så mange elementer av omstendig planlegging at det må føre til en byråkratisering, og at man flytter ressurser fra pasientrettet virksomhet til administrasjon.
–  Hva skal til for at dere setter dere ned med Spekter igjen nå?

– Det skjer først ved den tvungne meklingen neste uke, sier Frøyland.
Det blir tvungen mekling mellom partene den 5 oktober.


Mandag kom Spekter med flere tilbud til Akademikerne.
Tirsdag formiddag sa Anne-Kari Bratten, administrerende direktør i Spekter, følgende til Dagens Medisin: 
– Det er trist at Akademikerne igjen gjentar et ultimativt krav, når vi har kommet dem i møte på de bekymringene de har anført både i forhandlinger og under streiken

Powered by Labrador CMS