ALLE FOR EN: – Prisen skal være lik for et legemiddel, på tvers av alle indikasjoner, sier Lars Vorland. Mandag vedtok Beslutningsforum forhandlingsprinsippet om like priser. Foto: Per Corneliussen

– Industrien vil skjønne at vi står på dette

Leder av Beslutningsforum sier det var bred enighet om å si nei til indikasjonsspesifikke priser.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Mandag 26. september bestemte Beslutningsforum at de ikke godkjenner pristilbud som gir ulik pris på samme legemiddel, avhengig av indikasjon.
Ifølge Lars Vorland gjorde de en beslutning på indikasjonsspesifikke priser for å tydeliggjøre hva forumet mener om saken.

– Vi har ikke hatt et egen beslutning om hvordan vi stiller oss til indikasjonsspesifikk prising, dette har tidligere bare vært innbakt i andre vedtak. Så derfor bestemte vi oss å ta opp et eget punkt om indikasjonsspesifikke priser, sier Vorland, leder av Beslutningsforum.   


– Skal gjelde for alle
– Dersom vi får en pris på en indikasjon, så skal den gjelde for alle andre indikasjoner, sier Vorland.
Han viser til at beslutningen var enstemmig i forumet. Avgjørelsen legger føringer for hvordan Legemiddelinnkjøpssamarbeid (LIS) skal forhandle frem priser med legemiddelindustrien.


Tror fortsatt det kommer indikasjonstilbud
– Kan dere gå tilbake på dette i fremtiden?
– Dette gjelder inntil vi gjør noe annet. Det er sånn det er når en beslutter. Dette har forøvrig gjeldt hele tiden, vi har bare ikke sagt dette eksplisitt, sier Vorland.
Tror du at dere slipper å få indikasjonsspesifikke pristilbud, fremover?
– Det gjør vi sikkert ikke. I hvert fall ikke i begynnelsen. Men de vil skjønne at vi står på dette. Inntil vi beslutter noe annet.

Powered by Labrador CMS