SMITTE: Nok et barn er MRSA-smittet i ved nyfødt intensiv på Universitetssykehuset Nord-Norge, Tromsø. Foto: UNN

Fire pasienter MRSA-smittet på UNN

Nyfødt intensiv-avdelingen ved Universitetssykehuset Nord-Norge er stengt etter utbrudd av den antibiotikaresistente bakterien.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Torsdag ble det kjent at det er påvist nok et tilfelle av den antibiotikaresistente bakterien MRSA på nyfødt intensiv på UNN. Dermed er det totalt fire pasienter på nyfødt intensiv som har testet positivt på MRSA-bakterien, som er gule stafylokokker som har utviklet resistens mot alle betalaktamantibiotika.

Det er også påvist smitte hos to av de totalt 50 ansatte ved avdelingen. I tillegg har en pårørende testet positivt for bakterien, ifølge iTromsø.

Tester flere
Ytterligere prøveresultater er underveis. Rundt 50 ansatte og 10 pasienter er så langt testet, ytterligere 20 pasienter skal testes i løpet av dagen, ifølge NRK Troms.

Smitten ble oppdaget med en tilfeldighet.

– En pasient hadde en øyeinfeksjon som ofte er forårsaket av gule stafylokokker. Videre analyser viste at det ikke var en vanlig gul stafylokokk, men en multiresistent stamme. Da satte vi i gang utvidede tiltak og testet flere, sier smittevernoverlege ved UNN Tromsø, Torni Myrbakk, til NRK Troms.

– Dessverre vanligere
Sykehuset vet foreløpig ikke når nyfødt intensiv kan åpne normalt igjen, og sier at situasjonen er alvorlig.

– Vi ønsker ikke at slike bakterier skal spre seg i sykehus og de er alvorlig at det er ei nyfødt intensiv-avdeling. Dessverre ser vi at slike utbrudd av bakterier som er motstandsdyktige mot antibiotika blir vanligere i norske sykehus, sier hun.

Powered by Labrador CMS