– Kan bli vanskelig å overføre til norsk virkelighet

- Hvis vi får informasjon om systemer som gjør at legene kan gjøre  jobben bedre og mer effektivt, så vil det ikke være noen motstand mot det blant norske fastleger, sier Allmennlegeforeningens Kari Sollien.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

ARENDAL: Dagens Medisin besøkte nylig Valencia-regionen i Spania, der det private selskapet Ribera Salud, har ansvaret for å drive den offentlige helsetjenesten.

 "Middels tettbygde strøk"
Ole Tjomsland, som er direktør for kvalitet og fagområder i Helse Sør-Øst har selv besøkt Ribera Salud, og holdt innlegg om denne modellen på Dagens Medisins seminar om fremtidens helsetjenester under Arendalsuka.

Han antyder at elementer av et slikt system vil kunne implementeres i Norge, og at det eventuelt best vil kunne egne seg i middels tettbygde strøk.


Felles IT-løsning
Kari Sollien, leder i Allmennlegeforeningen, mener konseptet er spennende.

- Mange faktorer er vanskelig å innføre her, med så sterk tradisjon for kommunalt selvstyre. Men særlig en felles IT-løsning må vi kunne klare å få til i Norge.

– Et konsept som det spanske, fordrer en sterkere styring av fastlegene enn det vi har i Norge i dag?

– Ja på en måte gjør det det. Men jeg tror alle norske leger ønsker å gjøre den best mulig jobb for norske pasienter. Hvis vi får informasjon om systemer som gjør at vi kan gjøre den jobben bedre, og mer effektivt, så vil det ikke være noen motstand mot det blant norske fastleger, sier Sollien.  

Powered by Labrador CMS