VENTER: – Først nå får man altså tall på hvorvidt pasientene får behandling innenfor den anbefalte fristen eller ikke, er Torgeir Micaelsens (Ap) reaksjon på at Høie ber om at sykehusene også inkluderer interne køer når de utarbeider styringsindikator. Arkivfoto. Foto:

Ap: – Positivt, men legg glansbildene i skuffen

– Jeg mener dette er en innrømmelse av at det er noe her, som bør belyses bedre, sier Ap-politiker Torgeir Micaelsen om Høies tiltak for å få oversikt over ventelistene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Bent Høie ber nå sykehusene om å legge frem tall som viser oversikt over pasientene som venter i sykehusenes interne køer. Dette er tall som ikke kommer frem når regjeringen presenterer offentlig ventelistestatistikk.

Tidligere i vår ba Høie Helsedirektoratet om å granske situasjonen, men denne jobben vil ikke være klar før mot slutten av året.

Dersom det viser seg at historien er så rosenrød som de skal ha det til, så får vi diskutere det på nytt om et halvår. Torgeir Micaelsen (Ap)

Torgeir Micaelsen, helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, er blant dem som har krevd at Høie legger fram en fullstendig oversikt over hvor mange pasienter som står i sykehuskøene.

 – Høie viser til at det er vanskelig å sammenstille disse tallene nøyaktig. Nå har de jobbet lenge med dette; etter at det er avslørt at en del av tallgrunnlaget de har brukt som sitt glansbilder og selvskryt av sektoren og etter krav fra opposisjonen, så skal de først nå oppdatere oppdraget til foretakene. Og i tillegg bruke et halvt år til, sier Micaelsen.

 – Men det er positivt at man nå skal inkludere også den tentative tiden som styringsindikator, framholder han.

 "Spesielt"
– Men det er spesielt at dette kommer etter at pressen har gjennomgått tallene, og etter krav fra opposisjonen. Først nå får man altså tall på hvorvidt pasientene får behandling innenfor den anbefalte fristen eller ikke. Jeg mener dette er en innrømmelse av at det er noe her, som bør belyses bedre, ser Micaelsen.
– Demp skrytet
– Mitt krav, er at inntil man får bedre oversikt og har gransket ferdig, er at selvskrytet dempes betraktelig.

 – Når man ber sitt eget direktorat bruke trekvart år på å granske alvorlige beskyldninger om tilpasning av statistikken, og det deretter kommer fram at de ikke har tallgrunnlag for dem man skryter av får hjelp innen tiden de har krav på, da bør skrytet dempes.

Rosenrød?
– Dersom det viser seg at historien er så rosenrød som de skal ha det til, så får vi diskutere det på nytt om et halvår. Inntil da må glansbildene må legges i skuffen.

Powered by Labrador CMS