Bekymret for tyrkiske akademikere

Ingen tyrkiske akademikere eller studenter får forlate landet, og tusenvis er oppsagt.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

HEKSEJAKT: I Tyrkia har det etter kuppforsøket i forrige uke blitt igangsatt en heksejakt på akademikere, skriver Tor Levin Hofgaard i sin blogg.

Det skriver psykologspesialist Tor Levin Hofgaard i sin blogg i Dagens Medisin.

Hofgaard, som er president i Norsk Psykologforening, påpeker at denne uken starter den internasjonale psykologikongressen i Japan med over 8.000 deltakere. Fra ett europeisk land, Tyrkia, kommer det ingen.

Heksejakt
"I Tyrkia har det etter kuppforsøket i forrige uke blitt igangsatt en heksejakt på akademikere som savner sidestykke i moderne tid i Europa", skriver Hofgaard.

Rektorer går sammen
Samtidig har rektorer ved norske universiteter gått sammen om et åpent brev til Erna Solberg, der de uttrykker den samme bekymringen.

De skriver blant annet at akademikere på forskningsopphold i utlandet er blitt bedt om å vende hjem til Tyrkia.

Fri vitenskapelig debatt
Dette dreier seg om tyrkiske akademikeres muligheter for å delta i den frie, internasjonale vitenskapelig debatt, og om deltakelse i europeiske og internasjonale forskningsprosjekter, skriver rektorene. De oppfordrer Solberg til å ta kontakt med sin statsministerkollega i Tyrkia.

Vet ingenting om fremtiden
Hofgaard skriver i sin blogg at hans tyrkiske kolleger ikke vet noe om fremtiden, eller om de får lov til å fortsette sine praksiser eller prosjekter.

Les mer på bloggen.

Powered by Labrador CMS