ØNSKER LØSNING: – Jeg er kjent med at polske myndigheter ønsker å finne løsninger som gjør at norske studenter fortsatt kan studere medisin i Polen, uttaler helseminister Bent Høie. Foto:

Vil avklare student-situasjon med polske myndigheter

Helseministeren har kontaktet det polske helsedepartementet for å få svar på hvilke konsekvenser endringer i Polens medisinutdanning kan få for norske studenter.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Utenlandsstudentforeningen ANSA har frarådet norske studenter å begynne på medisinutdannelse i Polen, kunne Dagens Medisin melde nylig. Bakgrunnen er at polske myndigheter jobber med endringer i medisinutdanningen, som ventes å gjøre det vanskeligere for disse studentene å få autorisasjon som lege i Norge når de er ferdig utdannet.

Kontaktet polske myndigheter
Nå kunngjør helseminister Bent Høie (H) at han har kontaktet polske myndigheter for å avklare situasjonen for de norske medisinstudentene i Polen.

– Jeg er kjent med at polske myndigheter ønsker å finne løsninger som gjør at norske studenter fortsatt kan studere medisin i Polen, uttaler helseministeren gjennom en nyhetsmelding på Helse- og omsorgsdepartementets nettsider.

– Ukjent status
Statsråden opplyser samtidig at departementet, sammen med Kunnskapsdepartementet og Utenriksdepartementet, vil jobbe for å finne løsninger dersom eventuelle endringer i den polske medisinutdanningen slår uheldig ut for norske studenter. 

«Det polske helsedepartementet arbeider nå med et forslag om å gjeninnføre praksiskravet. Helse- og omsorgsdepartementet er foreløpig ikke kjent med formell beslutningsstatus for endringsforslaget, og søker å kartlegge det og vurdere håndtering. Vi avventer nå svar på brev sendt til det polske helsedepartementet, der vi stiller spørsmål som kan avklare situasjonen», heter det i nyhetsmeldingen fra departementet.

Powered by Labrador CMS