ENDELIG VEDTATT: – Jeg håper vi slipper nye omkamper og kan bruke ressursene på et fremtidsrettet sykehus, sa helseminister Bent Høie, da han og finansminister Siv Jensen la frem den vedtatte organiseringen av Oslo-sykehusene. Foto: Anne Grete Storvik Foto:

Slik blir det nye sykehus-Oslo

Helseminister Bent Høie har nå satt sluttstrek for debatten om fremtidig sykehusstruktur i Oslo – med klare planer for tre Oslo-sykehus.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

AKER SYKEHUS/OSLO: – Dette er en gledens dag. Jeg håper vi slipper nye omkamper og kan bruke ressursene på et fremtidsrettet sykehus.

Det sa helseminister Bent Høie da han sammen med finansminister Siv Jensen presenterte han fredag formiddag presenterte de vedtatte planene for Oslos fremtidige sykehus.

Pressekonferansen ble avholdt rett etter Høies foretaksmøte, og Høie kunngjorde at dette blir Oslos nye sykehusstruktur:

- Et regionsykehus på Gaustad, ved nåværende Rikshospitalet, og Ullevål universitetssykehus legges ned på sikt
- Et spesialisert kreftsykehus på Radiumhospitalet
- Aker sykehus som lokalsykehus

Dette er helt i tråd med det som også ble vedtatt på styremøtet i Helse Sør-Øst 16. juni.

– Vi er på Aker, og jeg er født på dette sykehuset. Løsningen en styrke, også for alle ansatte. Dette gjør at vi får bygget en sykehusstruktur som skaper trygghet for ansatte og pasienter, sa finansminister Siv Jensen.

Har møtt stor motstand
Debatten om OUS-strukturen har vært lang, og forslaget om et helt nytt Campus Oslo, hvor all sykehusdrift skulle samles på ett sted, har møtt mye motstand. Det nå vedtatte løsningen er dermed en nedskalering av Campus Oslo.

På sikt vil Aker sykehus gradvis overta ansvaret for bydeler fra Ullevål sykehus, i tillegg til de bydelene som i dag får sitt spesialisthelsetjenestetilbud ved Ahus.

Utbyggingen på Gaustad vil gi et regionsykehus på linje med andre regionsykehus i Norge, og blir mindre enn for eksempel Haukeland.

Realiseringen av planene for de tre sykehusene vil kreve en trinnvis gjennomføring, der Helse Sør-Øst starter med å erstatte bygg hvor pasienter og ansatte har dårligst forhold.

Powered by Labrador CMS