"LITT BEROLIGET": OUS-foretakstillitsvalgt Asmund Bredeli er fortsatt bekymret for utviklingen på OUS. Foto: Anne Grete Storvik

Klappet ikke for sykehusplanene

OUS-foretakstillitsvalgt Asmund Bredeli er litt, men bare litt, beroliget etter å ha hørt helseministerens kunngjøring om Oslo-sykehusene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

OSLO/AKER SYKEHUS: Da finansminister Siv Jensen (FrP) og helseminister Bent Høie (H) kunngjorde vedtaket om tre Oslo-sykehus fredag, applauderte forsamlingen, som foruten OUS-ledelsen også besto av ansatte.

Høstet applaus
I løpet av den langvarige prosessen om sykehusstrukturen i Oslo, har det ikke vært noe særlig til applaus.  Men Høie var ikke overrasket:

– Det er ikke ofte du har hørt applaus i denne prosessen?

GLADE: Aker-forkjemperne har i årevis møtt fram på OUS-styremøtene for å kjempe for sitt lokalsykehus. Også fredag var de på plass, og ga denne gang uttrykk for at de var fornøyde. Foto: Anne Grete Storvik

– Nei, jeg oppfattet at løsningen vi er kommet fram til har bred oppslutning, også blant dem som jobber på sykehusene, sier Høie til Dagens Medisin.
Til og med de svært utholdende Aker-forkjemperne, også omtalt som Aker-damene, ga uttrykk for at de var tilbøyelige til å være fornøyde med vedtaket, som blant annet innebærer at Gaustad og Aker planlegges og utvikles parallelt.

Men foretakstillitsvalgt ved Oslo universitetssykehus, Asmund Bredeli, strekker seg ikke lenger enn at han sier at han er «litt beroliget».
– Det var applaus fra de ansatte her, men du klappet ikke i dag?

– Nei, det handler på sett og vis om at det er de aller færreste som har oversikten over hva som skjer. Men – den presiseringen som vi har etterspurt siden dette ble bestemt, den kom i dag: At det skal bygges et stort komplett akuttsykehus på Aker.

– Har du ikke nå fått det sykehuset du ønsker deg?

– Det gjenstår å se, ut fra det som ble sagt av regjeringens representanter i dag, om vi kan stole på at de vil sørge for at dette følges opp med en detaljert planlegging av innhold.

Tid og finansiering
– Det som fremdeles gjenstår er å få de finansielle forutsetningene på plass. Og jeg er redd at bærekraften for helheten vil strekke seg veldig langt ut i tid. Driftsforutsetningen evil være de samme; vi greier ikke å skaffe et finansielt grunnlag, den egenkapitalen som skal til for at sykehusstrukturen skal på plass, sier Bredeli til Dagens Medisin.

Powered by Labrador CMS