FORSKNINGSNORGES MEKTIGSTE: John-Arne Røttingen blir direktør i Forskningsrådet. Foto: Lasse Moe

John-Arne Røttingen er ny direktør i Forskningsrådet

Lege og professor John-Arne Røttingen (48) tar over jobben som administrerende direktør i Forskningsrådet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Røttingen tar over jobben etter Arvid Hallén, som har vært direktør siden 2004. Det ble klart på en pressekonferanse i Forskningsrådet tirsdag. De ansatte var varslet noen timer tidligere, meldte Aftenposten.

Røttingen var ikke blant søkerne til stillingen da Dagens Medisin omtalte søkerlisten da fristen hadde gått ut. 47-åringen konkurrerte mot blant annet UiO-rektor Ole Petter Ottersen og tidligere Ahus-direktør Yngve Mikkelsen.

Pris for beste forskningsartikkel
Røttingen er lege og har doktorgrad i medisin. Han kommer fra stillingen som områdedirektør for smittevern i Folkehelseinstituttet. Tidligere har han vært direktør for Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten.

Han har lang erfaring som forsker, og ble nylig tildelt Fullbrightprisen for beste forskningsartikkel 2016 for en studie av effekten til en ny Ebola-vaksine.

8,5 milliarder
Røttingen har utdannelsen sin fra Universitetet i Oslo, University of Oxford, Harvard University, og har jobbet for Verdens helseorganisasjon. Han ledet også strategigruppen HelseOmsorg21, som utviklet Norges første forsknings- og innovasjonsstrategi for helse- og omsorgssektoren i 2014.

Som direktør for Forskningsrådet får Røttingen nå ansvaret for 8,5 milliarder kroner og 400 ansatte. Rådets oppgave er å stimulere og finansiere forskning ved forskningssentre og -institutter, universiteter og høgskoler og i næringslivet.

Powered by Labrador CMS