PLEIE OG OMSORG: SSB-tallene viser at målt i årsverk, har det vært størst vekst i pleie- og omsorgstjenestene – med nærmere 36.000 fra 2000 til 2014. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto:

Høyere vekst i årsverk enn forventet

Pleie- og omsorgssektoren stod for den største veksten i sysselsetting i helse- og sosialtjenesten fra 2000-2014– en totalvekst som ifølge SSB var høyere enn forventet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Sysselsettingen i helse- og sosialtjenestene vokste med nær 100.000 årsverk fra 2000 til 2014. Økningen ble en god del større enn SSB la til grunn ved årtusenskiftet, og ifølge SSB hadde mangelen på helsepersonell vært større uten innvandring.

SSB-tallene viser at målt i årsverk, har det vært størst vekst i pleie- og omsorgstjenestene – med nærmere 36.000 fra 2000 til 2014.

Foruten flere brukere har veksten også sammenheng med økt ressursbruk per bruker, og da særlig for tjenester knyttet til unge funksjonshemmede.

I prosent har imidlertid sysselsettingsveksten vært sterkest innenfor barnevernet, psykisk helsevern for barn og unge, fysioterapitjenesten, forebyggende helsearbeid og sosialtjenesten. Det har også vært en betydelig vekst i ambulansetjenesten og de medisinske laboratorietjenestene, melder SSB.

Powered by Labrador CMS