GODE NYHETER: Arbeiderpartiets Jan Bøhler og Høyres James Stove Lorentzen er samstemte i at OUS-direktørens ønske om tidlig sykehusbygging på Aker er godt nytt. Foto: Øyvind Bosnes Engen

Jubler over nye Aker-signaler

OUS-direktørens ønske om snarlig lokalsykehusbygging på Aker, vekker politisk begeistring.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Administrerende direktør Bjørn Erikstein ved Oslo universitetssykehus (OUS) vil anbefale Helse Sør-Øst å sette i gang tidlig med utbygging av nytt lokalsykehus på Aker. Det ble kunngjort under et debattmøte mandag kveld.

Under debatten uttalte Erikstein at han ønsker at planleggingen og utbyggingen av nytt sykehus på Aker skal samordnes med Oslo kommunes storbylegevakt. Sistnevnte skal etter planen over i en såkalt forprosjektfase 1. desember i år. Uttalelsen vekker begeistring blant politikere som har engasjert seg i fortsatt sykehusdrift på Aker.

– Kappløp om å heie på Aker
Jan Bøhler (Ap) representerer Oslo på Stortinget, og har lenge vært engasjert i Aker sykehus’ skjebne. Han mener signalene fra OUS-direktøren er gledelige.

– Det er veldig viktig at Oslo universitetssykehus vil si dette til Helse Sør-Øst – da har ballen begynt å rulle. Når de sier dette, vil alle på Stortinget og i Oslo bystyre gripe tak i det, og støtte Oslo universitetssykehus i at det nå må komme finansiering til å starte opp på Aker, med sykehus og storbylegevakt hånd i hånd, sier Bøhler til Dagens Medisin.

Han viser til at politikere fra flere partier på Stortinget har uttrykt støtte til fortsatt sykehusdrift på Aker, og mener det er lite trolig at finansiering til et slikt sykehus vil bli nedstemt.

– Vi går mot en stortingsvalgkamp, så det blir heller et kappløp om å heie frem dette, sier Bøhler.

– Positive signaler
Også James Stove Lorentzen, Høyres fraksjonsleder i helse- og sosialkomiteen i Oslo bystyre, er svært positiv til uttalelsen fra Erikstein.

– Det er dette vi ønsker. Dette henger sammen med legevakten, som vi vil bygge samtidig med sykehuset. Derfor er det viktig for oss at utbygging på Aker starter først. Dette er veldig positive signaler fra direktøren, sier Lorentzen til Dagens Medisin.

Powered by Labrador CMS