VIL HA JOBB: Helsedirektoratets Erik Hviding, LIS-forhandlingsleder Asbjørn Mack og Steinar Madsen fra Legemiddelverket er blant 38 søkere som vil ha jobben som legemiddelinnkjøpsdirektør. Foto: Per Corneliussen (alle foto)

Disse vil bli ny LIS-direktør

Fagdirektør i Legemiddelverket, avdelingsdirektør i helsedirektoratet og forhandlingsleder i LIS er blant søkerne til stillingen som direktør for Legemiddelinnkjøpssamarbeid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Forrige uke utløp fristen for å søke stillingen som ny direktør for Legemiddelinnkjøpssamarbeid (LIS), og nå har Helseforetakenes innkjøpsservice AS (HINAS) offentliggjort søkerlisten.

Blant søkerne er medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Statens legemiddelverk.

LIS

Legemiddelinnkjøpssamarbeid (LIS) har i oppgave å gjennomføre anbudskonkurranser og prisforhandlinger om legemidler på vegne av alle landets helseforetak.LIS var tidligere underlagt Sykehusapotekene HF, men ble i 2015 en del av Helseforetakenes innkjøpsservice AS (HINAS).Dagens LIS-direktør Torfinn Aanes går om kort tid av med pensjon.

– Det er en veldig sentral stilling for å utforme helseforetakenes legemiddelpolitikk, svarer Steinar Madsen på spørsmål om hvorfor han ønsker stillingen.

Flere helsebyråkrater
Madsen har tidligere markert seg som en talsmann for systematisk arbeid med å få ned legemiddelprisene, og viktigheten av at klinikere er lojale mot slike systemer.

– Vi må redusere legemiddelprisene der vi kan, for å minske prioriteringsproblematikken. I årene fremover blir god styring viktig for å få til dette, sier han.

Madsen er imidlertid ikke den eneste sentrale helsebyråkraten som har søkt på stillingen. På søkerlisten står blant annet avdelingsdirektør Erik Hviding i Helsedirektoratet, forhandlingsleder Asbjørn Mack i LIS, driftsdirektør Bente Hayes i Sykehusapotekene HF og avdelingsdirektør Per Olav Kormeset i Folkehelseinstituttet.

Ni hemmelige søkere
Listen rommer dessuten søkere med bakgrunn i legemiddelindustrien: Tidligere salgs- og markedsdirektør i Takeda, Pontus Wallén og Harald Traaen, Customer Unit Head i MSD Norge.

Til sammen står 38 navn på den endelige søkerlisten, hvorav ni er unntatt offentlighet. Her er listen over alle søkerne som er blitt offentliggjort.

Lars Erik Berg (52), Oslo

Trygve Weidemann Moxness (41), Ålesund

Bente Hayes (48), Oslo

Morten Kiran (47), Snarøya

Bent Hundstad (47), Oslo

Christer Olsen (46), Molde

Bjørn André Jarli (48), Son

Ingve Tomren (48), Finstadjordet

Svein Thorbjørn Thoresen (53), Moss

Bent Andre Gjøstøl (49), Rykkinn

Michael Vester (53), Furnes

Asbjørn Mack (62), Oslo

Bent Charles Nesse (46), Høvik

Erik Hviding (57), Oslo

Tanja Huse-Fagerlie (41), Sørum

Anders Jarlsby (54), Oslo

Trym Dahl (50), Oslo

Harald Traaen (40), Oslo

Per Olav Kormeset (53), Oslo

Thorbjørn Gaarder (60), Oslo

Pontus Wallén (47), Oslo

Bjørn Bergersen (55), Tolvsrød

Stephane Planeix (43), Oslo

Gunn-Sølvi Arveschoug (44), Nøtterøy

Shahzad Ali (35), Oslo

Dusan Radivojevic (27), Beograd

Anderson Goncalves Da Cruz (39), Oslo

Steinar Madsen (59), Hvalstad

Nikola Lovric (51), Lørenskog

Powered by Labrador CMS