PRISVINNER: Eva Håheim Pedersen (t.h.)har gjennomført en snuoperasjon, ifølge juryen. Her gratuleres hun av leder i Sykepleierforbundet, Eli Gunhild By, og helseminister Bent Høie. Foto: Målfrid Bordvik

«Arbeidsmiljøet var i opprør og økonomien ute av kontroll»

Eva Håheim Pedersen, stedlig leder for Kongsberg sykehus i Vestre Viken, er vinneren av NSHs helselederpris.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

PRISUTDELING: Bent Høie gratulerer vinneren. Foto: NSH

OSLO KONGRESSENTER: – Jeg er utrolig stolt og ydmyk. Resultater får man sammen med de ansatte, så denne prisen deler jeg med flotte kolleger på Kongsberg sykehus. Dette er en fin anerkjennelse på arbeidet vi har gjort gjennom krevende år, sier Eva Håheim Pedersen til Dagens Medisin etter prisutdelingen.

Pedersen startet i stillingen i 2012, samtidig som sykehuset mistet flere funksjoner til Drammen, blant annet akuttkirurgi. Ansatte fryktet at sykehuset skulle legges ned.

Snuoperasjon
«Eva har gjennomført en stor snuoperasjon (…) Hun har fått tilbake arbeidsgleden og entusiasmen blant ansatte», heter det i begrunnelsen fra juryen.

– Da jeg ble helsedirektør møtte jeg et arbeidsmiljø i opprør og en økonomi som var ute av kontroll. Jeg har jobbet målrettet og systematisk for å få kontroll på økonomien. Det ga handlingsrom til å utvikle nye tjenester, som var en bevisst strategi for ikke bare å drive med nedbygging, sier Pedersen om «suksessoppskriften».

Nylig har hun lagt frem en strategisk plan for sykehuset frem til 2025.

– Det skaper tro på fremtiden. Min styrke som leder er at jeg samarbeider godt med ansatte og tillitsvalgte, og er tydelig på forventninger, sier hun.

– Gledelig med kvinnelig prisvinner
Prisen fra Norsk sykehus- og helsetjenesteforening ble utdelt av helseminister Bent Høie.

– Helsesektoren har flertall av kvinnelige ansatte, og derfor også et særlig ansvar for å rekruttere og utvikle kvinneligere ledere. Skal Norge få flere kvinnelige ledere i årene fremover må de få muligheten til å utvikle seg i den sektoren hvor det er flest kvinner. Derfor er det svært gledelig at NSHs Helselederpris i år går til en dyktig kvinnelig helseleder, sier statsråden.

Powered by Labrador CMS