MÅ SPARE: Administrerende direktør i Sykehuset Østfold skal i et ekstraordinært styremøte torsdag ettermiddag informere styret om hvilke tiltak han vil gjøre for å få et resultat i balanse i 2016. Foto: Øyvind Bosnes Engen

Umiddelbar ansettelsstopp i Sykehuset Østfold

Det er innført ansettelsesstopp i hele Sykehuset Østfold med øyeblikkelig virkning.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Årsaken er at det foreløpige årsresultatet for 2015 er 203 millioner kroner dårligere enn budsjett, og ansettelsesstopp er et av tiltakene for å få forsøke å få et økonomisk resultat i balanse i 2016.

Det nye bygget på Kalnes er årsaken til mye av underskuddet: Av avviket skyldes 105,9 millioner kroner økte kostnader i forbindelse med flytting og bruk av det nye sykehuset, opplyser administrerende direktør Just Ebbesen i sakspapirene foran torsdagens ekstraordinære styremøte.

Nye IKT-løsninger
Ebbesen skriver at han mener merkostnadene som har påløpt har vært nødvendig for å sikre en trygg og stabil drift i nytt bygg.

– Mye av kostnadene er påløpt som en følge av ustabilitet i nye IKT-løsninger og tekniske mangler i nytt bygg. Nye arbeidsmetoder skal innarbeides og det har vært stor pågang av pasienter under hele oppstartsperioden.

– Brukt mer enn forutsatt
– Det er grunn til å innkalle til ekstraordinært styremøte når vi ser at resultatene er svakere enn det som er prognosen. Det er brukt mer penger i november og desember enn det som var forutsatt, sier Peder Olsen, styreleder ved Sykehuset Østfold, til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Det kan hende det har vært riktig å bruke disse ekstra pengene til flyttingen. Nå ønsker jeg at styret skal vurdere om sykehuset har store utfordringer, og om det er behov å sette inn tiltak i 2016, sier Olsen til sa.no.

De samlede kostnadene er på 315,9 millioner kroner. Det er 105,9 mill. kroner mer enn som var justert budsjett og over 50 millioner kroner mer enn det opprinnelige budsjettet.

Powered by Labrador CMS