FIKK JA: Obinutuzumab (Gazyvaro) fra produsenten Roche kan nå tas i bruk ved norske sykehus. Foto: Arkivfoto

Innfører nytt kreftlegemiddel

Obinutuzumab (Gazyvaro) kan tas i bruk på pasienter med kronisk leukemi.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Det bestemte Beslutningsforum mandag.

– Det var en enkel vurdering i dag. Medikamentet har god effekt og relativt rimelig for å være nyere kreftmedisin, sier leder av Beslutningsforum, Lars Vorland, til Dagens Medisin.

75 pasienter
Legemiddelet kan brukes på pasienter med tidligere ubehandlet kronisk lymfatisk leukemi (KLL). KLL er den hyppigste formen for leukemi og utgjør nær halvparten av alle leukemitilfeller hos pasienter over 65 år.

Sykdommen er alvorlig og pasienter taper om lag 6,5 kvalitetsjusterte leveår, ifølge metoderapporten som Beslutningsforum baserer seg på.

Om lag 75 pasienter vil være aktuelle for behandlingen i Norge årlig, ifølge produsenten. Norske klinikere mener dette tallet er noe høyt, ifølge rapporten fra Statens legemiddelverk (SLV).

Syv millioner årlig
SLV har vurdert om kostnadene ved bruk av legemiddelet står i et rimelig forhold til den nytten behandlingen gir. I analysen, som er basert på dokumentasjon fra Roche, er merkostnaden per vunnet kvalitetsjusterte leveår (QALY) om lag 285.000 kroner.

Dette regnes normalt som kostnadseffektivt, skriver SLV i sin analyse.

Totalt vil innføringen koste sykehusene syv millioner kroner per år om fem år. «Budsjettberegningene er usikre og forenklede», understreker SLV.

Powered by Labrador CMS