HAR TATT PLASS: Venstres Kjetil Kjenseth sier kirurgene har dominert debatten.  Foto: Arkiv

- De som har kniv på hjernen har fått dominere debatten

- Den akuttmedisinske kjeden lokalt er livsviktig, sier Venstres Ketil Kjenseth. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

- Så langt er det de som har kniv på hjernen, akuttkirurgene, som har fått dominere debatten. Nå skal vi diskutere hele bredden og Venstre er minst like opptatt av akuttmedisinen og akutt psykiatri, sier Venstres helsepolitiske talsperson Ketil Kjenseth.
Sentralisering av psykisk helsevern
Han sier sykehusplanen, som Bent Høie (H) la fram fredag, er etterlengtet, men viser til at de 20 psykiatriske sykehusene i Norge så langt ikke har vært oppe til debatt.

- Det undrer meg, for mange ønsker å samlokalisere psykiatri med somatikk i nye og store sykehusbygg, noe som vil føre til en langt større sentralisering av psykisk helsevern enn det som er snakk om i akuttkirurgien, sier Kjenseth.


Venstre er ett av partiene som har programfestet nettopp ønsket om å etablere en rullerende, nasjonal helse- og sykehusplan etter modell av Nasjonal transportplan.

Vil ha bredest mulig flertall
- Nå skal vi sette oss godt inn i den og måle den mot våre ønsker. Vi vil søke et bredest mulig flertall for denne første sykehusplanen, sier Kjenseth.


- Den akuttmedisinske kjeden lokalt er livsviktig. Det mest akutte i norsk helsesektor er ikke hvilke 4-5 lokalsykehus som står i fare for å miste akuttkirurgi, men hvordan vi skal organisere akutt medisin og psykiatri i en kommunestruktur som stammer fra en tid det knapt fantes sykebiler. I 2015 har vi 10 luftambulansebaser og nesten like mange ambulansehelikoptre som det var sykebiler i 1964, sier Kjenseth.

Powered by Labrador CMS