Helautomatisert laboratoriesystem sparer tid

Helseminister Bent Høie stod for åpningen av Norges første helautomatiserte laboratoriesystem på Bærum sykehus.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

INVESTERING: – Dette er en framtidsrettet investering, sa helseminister Bent Høie da han åpnet det nye laboratoriesystemet på Bærum sykehus. Foto: Torfinn Frostad/Vestre Viken

– Med den nye maskinen får de ansatte på laboratoriet frigjort mer tid til kvalitetsarbeid og vurdering av prøvesvar i stedet for å arkivere, sette på korker og flytte prøver fra rack til rack. Dette er en vinn-vinn situasjon både for klinikere, pasienter og ansatte på laben, uttaler avdelingssjef for Avdeling for medisinsk biokjemi i Vestre Viken, Trude Steinsvik.
«Framtidsrettet investering»
Målinger viser besparelser av det nye helautomatiserte laboratoriesystemet:

– Allerede nå er det gjort målinger som beregner at de vil ha en effektiviseringsgevinst på 10,5 timer hver dag, sier Steinsvik.
Ifølge Vestre Viken er det spesielle med løsningen på Bærum sykehus at ferdiganalyserte prøver automatisk sendes til lagring i en kjøleskapsmodul tilknyttet automasjonsbåndet. Ved noen enkle tastetrykk kan prøven sendes ut på båndet igjen for re-analyser.

Tirsdag 10. november foretok helseminister Bent Høie den offisielle åpningen av det som ifølge Vestre Viken er det første helautomatiserte laboratoriesystemet i Norge.
– Dette er et meget godt eksempel på vårt ønske om å ta i bruk ny teknologi, tenke kvalitet og styrke pasientbehandlingen. Dette er en framtidsrettet investering, sa helseministeren, ifølge Vestre Viken.
Det nye laboratoriesystemet driftes av Klinikk for medisinsk diagnostikk.

Powered by Labrador CMS