SPISELIG: Sensoren som er inne i pillen sender et signal til en plasterliknende sensor, som lagrer informasjon om pasienten og tidspunktet for når den mottok signalet. Informasjonen videreformidles deretter til pasientens mobiltelefon. Foto: Proteus

FDA vurderer digital pille

Federal Food and Drug Administration (FDA) vurderer nå en digital pille for antipsykotisk legemiddel – som evner å måle om medisinen tas.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Ifølge The Pharmaceutical Journal er dette første gang som en såkalt «digital medisin» blir vurdert av FDA. Det nye legemiddelet er en kombinasjon av det antipsykotiske legemiddelet aripiprazol (abilify) og proteus.
Proteus, som er navnet på den fordøyelige sensoren, er allerede godkjent separat av FDA, skriver tidsskriftet. Det antipsykotiske legemiddelet aripiprazol, er også godkjent separat.  
– Sender beskjed til mobilen
Målet med sensoren er å kartlegge et mønster for hvordan medisinen brukes av pasientene.

– Denne informasjonen blir først tilgjengelig for pasientene, som deretter kan velge å dele denne informasjonen med sin fastlege, eller annet helsepersonell, skriver Proteus i en pressemelding.
Slik fungerer det
Legemiddelet fungerer slik: Når sensoren er i magesekken sender den et signal til et digitalt plaster pasienten har på seg. Plasteret lagrer informasjon om pasienten og tidspunktet for når den mottok signalet.
Deretter videreformidles dataene til mobiltelefonen til pasienten. Og dersom pasienten samtykker, videre til annet helsepersonell, ifølge pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS