IKKE FORNØYD: Helsepolitisk talsperson i Ap, Torgeir Micaelsen, kaller forslaget til neste års budsjett svakt. Foto: Arkiv

«Enda et år med svakt sykehusbudsjett»

– Lite fremtidsrettet, sier Aps Torgeir Micaelsen om budsjettforslaget.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

 – Målt mot rekordhøy oljepengebruk, behovene i sektoren, og regjeringens egne lovnader, er dette et for svakt helsebudsjett. Avstanden opp til regjeringens egen lovnad på 12 milliarder kroner er med dette budsjettforslaget blitt større, sier Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson Torgeir Micaelsen.

– Fritt behandlingsvalg blir mageplask
Regjeringen foreslår 2,9 milliarder  kroner til sykehusene neste år, inkludert 250 millioner kroner til Fritt behandlingsvalg. 

– Regjeringens prestisjereform Fritt behandlingsvalg ser ut til å bli et mageplask, sier Micaelsen.
–  Erna Solberg lovet at den skulle rulles ut med én til tre milliarder fra 2016. I statsbudsjettet bevilges bare 250 millioner.

– Regjeringen viser med budsjettforslaget at de ikke tar inn over seg de store mulighetene og behovene sykehusene står overfor i årene som kommer. Nå burde vi rustet sykehusene for å investere i nye bygg, nytt utstyr og ny teknologi. I stedet får vi enda et år med et svakt sykehusbudsjett. Det er lite fremtidsrettet.

 – Ikke øremerking til skolehelse
Micaelsen er heller ikke imponert over satsingen på primærhelse:

 – Det var lite penger i kommuneopplegget da det ble lagt frem i vår, og bildet er ikke vesentlig endret i dag. Bevilgningen dekker så vidt de regningene som ligger der, og vil bety at mange kommuner ikke vil kunne gjennomføre viktige satsinger på skolehelsetjenesten, eldreomsorgen, rus og psykisk helse neste år. Det er ikke øremerkede penger til skolehelse i år heller.

Powered by Labrador CMS